Rocky Road šokolaadihõrgutis

30.03.2021
Rocky Road šokolaadihõrgutis
Selle maitsva retsepti saatis meile Gurmeeaia perenaine Eva.

Rocky Road šokolaadihõrgutis 
 
Vaja läheb:
 
150 g tumedat šokolaadi
150 g valget šokolaadi
150 g võid
100 g õhitud riisi (või hirssi või kinoad või tatart)
80 g röstitud purustatud maapähkleid
100 g mini vahukomme
2 sl soolakaramelli siirupit või näpuotsatäis soola
 
Soovi korral kaunistamiseks suhkrupärleid ja söödavaid kuivatatud roosi kroonlehti või midagi muud ilusat, mis kapis leidub.
 
Mõõda 75 grammi võid väikesesse potti ja sulata selles tume šokolaad madalaimal võimalikul kuumusel. Lisa soolakaramelli siirup või veidi soola ja liiguta järjepidevalt. Kui šokolaad on sulanud võta pott tulelt ja lisa sinna röstitud purustatud maapähklid, õhitud riis ja 60 grammi vahukomme. Sega hoolega ning seejärel kalla mass 20 cm Ø vormi. Kasutades spaatlit vajuta segu tugevalt ühtlaseks kihiks ning laota sellele veel 40 grammi vahukomme. Puhasta pott ja sulata ülejäänud 75 grammis võis valge šokolaad järjepidevalt segades. Vala sulanud šokolaad aeglaselt üle vahukommide kogu vormi ulatuses. Vajadusel kalluta vormi ettevaatlikult nii, et pealmine kiht saaks ühtlane ja ka servad kaetud. Raputa peale meelepärased kaunistused ning kinnista need õrnalt allapoole surudes. Aseta vorm vähemalt kaheks tunniks külmkappi enne serveerimist. Õhukindlas karbis säilib Rocky Road külmikus kuni 2 nädalat ning maiust võib ka sügavkülmutada.