
Selle maitsva retsepti saatis meile Gurmeeaia perenaine Eva.
Riisijahust lumepalliküpsised mustika, laimi ja valge šokolaadiga
(alltoodud taina kogusest saab umbes 30 küpsist)
(alltoodud taina kogusest saab umbes 30 küpsist)
Vaja läheb:
350 g Grano riisijahu
100 g toasooja võid
65 g pruuni suhkrut
65 g pruuni suhkrut
100 g valget küpsetusšokolaadi
50 g kuivatatud mustikaid
2 muna
1 laimi riivitud koor ja mahl
2 muna
1 laimi riivitud koor ja mahl
1 sl vanilliekstrakti
½ tl soola
100 g tuhksuhkrut
100 g tuhksuhkrut
Mõõda suuremasse kaussi jahu, suhkur, sool ja või. Hõõru segu sõrmede vahel sõmeraks puruks. Lisa kaussi kergelt lahti klopitud munad, vanilliekstrakt, riivitud laimikoor ja laimimahl, peeneks tükeldatud valge küppsetusšokolaad ning kuivatatud mustikad. Sega koostisosad ühtlaseks massiks, ent ära tainast "üle töötle". Mässi tainapall toidukilesse ning aseta vähemalt tunniks külmkappi. Peale tunni möödumist vormi tainast peopesade vahel umbes 30 grammised pallid ja aseta need küpsetuspaberiga kaetud plaadile. Eelkuumuta ahi 180°C ja küpseta palle umbes 20 minutit kuni pealt õrnalt pruunikad. Lase jahtuda. Sõelu puhtasse kaussi tuhksuhkur ning veereta igat küpsisepalli suhkrus nii, et terve pind saaks kaetud.