Õuna-pohla toorpuder

25.12.2020
Õuna-pohla toorpuder
Selle maitsva retsepti saatis meile Gurmeeaia perenaine Eva.
 
Õuna-pohla toorpuder
(kahele kuni neljale pudrusõbrale)
 
Vaja läheb:
200 g õunu
60 g värskeid või külmutatud pohli
100 ml maitsestamata jogurtit
80 ml õunamahla
1 sl sidrunimahla
2 sl tšiia seemneid
½  tl jahvatatud kaneeli

Soovi korral magustamiseks vahtrasiirupit.
 
Koori õunad, eemalda südamikud, riivi või haki peeneks ning sega koheselt supilusikatäie sidrunimahlaga. Mõõda keskmise suurusega kaussi valmis gluteenivabad kaerahelbed, tšiia seemned ja kaneel. Seejärel lisa kaussi riivitud õunad, õunamahl, pohlad ja maitsestamata jogurt. Sega kõik koostisosad omavahel hästi läbi, kata kauss toidukile (või mesilasvahakangaga) ja jäta ööseks külmkappi. Hommikul ärgates on puder juba valmis!