Mustsõstra-maisimanna-ricotta keeks

18.09.2020
Mustsõstra-maisimanna-ricotta keeks
Selle maitsva retsepti saatis meile Gurmeeaia perenaine Eva.

 Vaja läheb:

300 g ricotta kohupiima
250 g värskeid või külmutatud mustsõstraid
80 ml oliiviõli
15 g võid
3 muna
2 sl vanilliekstrakti
1 sl sidrunimahla
1 ½ tl küpsetuspulbrit
½ tl soola

Soovi korral glasuuri tarbeks tuhksuhkrut ja mustsõstramahla.

Kasutades mikserit, vahusta mune suhkru, soola, vanilliekstrakti, oliiviõli ja sidrunimahlaga umbes minut aega. Sega eraldi kausis kokku maisimanna, riisijahu ja küpsetuspulber ning seejärel lisa kuivained, eelnevalt murendatud ricotta kohupiim ja marjad vahustatud munadele. Ettevaatlikult sega kõik koostisosad omavahel hästi läbi veendudes, et tainas "kokku ei kukuks". Eelkuumuta ahi 180ºC. Võita 20 cm Ø keeksivorm ja raputa sinna väike pihutäis mannat nii, et kõik pinnad saaksid õhukese kihiga kaetud. Vala tainas aeglaselt vormi. Aseta keeks ahju keskmisele riiulile umbes 40 minutiks või seniks kuni tainas enam keeksi keskmesse torgatud puidust tiku külge ei kleepu. Lase jahtuda, enne vormist välja keeramist.