Koorene kõrvitsa & läätse lasanje

21.09.2020
Koorene kõrvitsa & läätse lasanje

 Selle maitsva retsepti saatis meile Gurmeeaia perenaine Eva.


Koorene kõrvitsa & läätse lasanje

(toidab 6-8 näljast)

1 x 400 g purk konserveeritud läätsesid
600 g tomatipüreed
500 g kõrvitsa viljaliha (muskaat või Hokkaido)
250 g mozzarella juustu
200 ml toidukoort
100 ml vett
20 g võid
2 sl rapsiõli
2 sellerivart
1 sibul
4 küüslaugu küünt
1 sl Herbes de Provence ürdisegu
1 sl majoraani
1 tl jahvatatud paprikat
½ tl suitsutatud paprika pulbrit
½ tl kurkumi
½ tl jahvatatud kaneeli
soola
musta pipart
 
Pruunista rapsiõlis eelnevalt peeneks hakitud sibul, küüslauk ja seller. Riivi kõrvits ja lisa pannile. Maitsesta soola, pipra, ürtide ning vürtsidega. Seejärel kalla köögiviljad üle 100 ml veega, sega hoolega ja hauta kaane all umbes 10 minutit. Lisa panni tomatipüree, kurnatud ja loputatud läätsed ning toidukoor. Sega jälle ja jäta pann veel 5 minutiks tulele. Samal ajal võita lasanjevorm ja eelkuumuta ahi  225 °C. Kata vormi põhi paari kulbitäie kõrvitsa-läätsekastmega (säästa kõige pealmise kihi tarvis sama suur kogus kastet) ja laota peale lasanjeplaadid. Laota kastet ja plaate vaheldumisi seni kuni lasanje on kolmekihiliseks kõrgnud. Tükelda mozzarella ning puista juust üle pealmise kastmekihi. Aseta vorm ahju alumisele riiulile 40-45 minutiks. Lase lasanjel enne serveerimist 10-15 minutit toatemperatuuril seista.
 
Head isu!