Kirsi kohupiimakook toortatrajahuga (kakaoga maitsestatud)

05.08.2020

KÜLALISPOSTITUS! Seekord jagas Elisabeth meiega mahlase kohupiimakoogi retsepti!

Kirsi kohupiimakook toortatrajahuga:

Polegi eriti tatrajahust kooke valmistanud, kuid see kook tuli nii hea, et teeks teine kordki. Nii suviselt maitsev ja pehme!

KOOSTISOSAD:

PÕHI:

2 dl toortatrajahu (https://www.gluteenivabatoit.ee/et/a/toortatrajahu05)

2 dl muud gluteenivaba jahu (https://www.gluteenivabatoit.ee/et/a/dr.schar-mehl-farine-universaalne-jahu-1-kg)

2 dl suhkrut (kuna ei eelista nii magusat, vähendasin jällegi ise)

1 tl küpsetuspulbrit

3 sl kakaopulbrit

200 g 82% võid

TÄIDIS:

250 g külmutatud kirsse

3 muna

0,5 dl suhkrut

2 dl maitsestamata jogurtit

600 g vanillikohupiima (mitte pasta)

2 tl vanillsuhkrut

TÖÖKÄIK:

Koogi põhja jaoks sega kuivained, lisa või ja sega ühtlaseks purutaoliseks massiks (võib olla on kätega kergem). 

Täidise jaoks vahusta munad suhkruga ning siis sega rahulikult hulka kohupiim ja maitsestamata jogurt, lisa vanillsuhkur.

Suru pool põhja tainast 22-24 cm läbimõõduga lahtikäiva koogivormi põhjale ning äärtele, sõtku tugevalt kinni. Lisa tainale kirsid ning seejärel täidisemass. Pudista ülejäänud osa purutainast koogile katteks. 

Küpseta kooki eelsoojendatud 190-200 kraadises ahjus 35-40 minutit.

Head küpsetamist!