Kartulikiud ja kringel - kuidas need kokku käivad?

10.03.2021
Kartulikiud ja kringel - kuidas need kokku käivad?

Kui Semper teatas, et valikusse tuleb uus toode - kartulikiud- siis ei osanud ma midagi arvata. Ise ma kasutanud ei olnud, aga olin kuulnud, et sellega saab teha küpsetisi õhulisemaks. Andsin 3 pakki armsatele klientidele katsetamiseks ja sain suurepärase vastukaja!

Jaanika saatis retsepti, mida ta kasutab kringi valmistamiseks ning pildimaterjali, mis...kutsub halvale teele :))

500g GV saiajahu ( Virtasalmen Viljatuote, Schär)

2 spl  Semper kartulikiudu

1 tl soola

130g suhkrut

7g kuivpärmi (Biovegan)

1 sp psülliumijahu

400g LV piima

50g LV toasooja võid

2 munakollast

35g toiduõli

 

Kuidas valmistada:

Kaalu välja jahu, lisa sool, suhkur, kuivpärm ja psüllium. Sega korralikult läbi. Soojenda piim käesoojaks, lisa jahusegule. Seejärel lisa või, munakollased ja õli. Kombainiga segades sega alguses vaikselt ja siis keera kiirust juurde ja lase klpooida 2-3 minutit. Seejärel jäta tainas 5 minutiks kapile puhkama.

Pane vahepeal ahi sooja, kergitamiseks sobib 60 * ja ahju põhja veevann. Rulli taigen lamedaks ja lisa täidis, keera rulli vastavalt soovile. Tee kaussi munakollase /sooja vee segu ja pintselda kringel üle ja pane sooja ahju kerkima. Kui sinu ahi on pöördõhuga, lisa pöordõhk, kui ei ole, varu kannatust, kerkib natuke kauem. Küpseta 175 - 180* pöördõhuta, kuni on pealt kuldne. Lisa peale šokolaad/pähklid/mandlilaastud vms.

Jaanika ütles, et taigen on tänu kartulikiule paremini töödeldav (on varasemalt teinud ilma kartulikiuta) ning ei murenenud. Tegi lausa kaks korda, et olla kindel :)

 

Aitäh Jaanikale ja head katsetamist kõigile! :)