Kaeraküpsised apelsiniõievee ja jõhvikatega

20.03.2021
Kaeraküpsised apelsiniõievee ja jõhvikatega
Selle maitsva retsepti saatis meile Gurmeeaia perenaine Eva.

Kaeraküpsised apelsiniõievee ja jõhvikatega
 
Vaja läheb:
 
90 g võid
70 g rafineerimata roosuhkrut
70 g kuivatatud jõhvikaid
2 keskmise suurusega muna
2 sl apelsiniõievett
1 sl psülliumipulbrit
1 apelsini riivitud koor
½ tl soola
¼ tl jahvatatud kardemoni
 
Soovi korral glasuuriks tumedat šokolaadi ja veel veidi võid.
 
 
Klopi munad keskmise suurusega kausis soola ja suhkruga vahtu. Lisa sinna apelsiniõievesi ja -koor, kardemon ning eelnevalt madalal kuumusel sulatatud või. Sega hoolega. Sõelu kaussi kookosjahu, küpsetus- ja psülliumipulber ning sega jälle. Viimaks sega tainasse kaerahelbed ja kuivatatud jõhvikad. Vormi tainast pall, paki see toidukilesse ning aseta pooleks tunniks külmkappi. Kata ahjuplaat küpsetuspaberiga ja eelkuumuta ahi 175 °C. Võta küpsisetainas külmast, jaota see kuhjaga supilusikatäie suurusteks portsjoniteks ning veereta neist pallikesed. Aseta tainapallid ahjuplaadile ja vajuta umbes 5 cm Ø küpsisteks. Lükka plaat ahju keskmesse ja küpseta 15-20 kuni küpsised on kauni kuldse jume saanud. Lase toatemperatuuril jahtuda enne kallale asumist. Soovi korral glasuuri kuumaveevanni kohal väheses koguses võis sulatatud tumeda šokolaadiga.