Juusturullid harissaga

09.01.2021
Juusturullid harissaga
Selle maitsva retsepti saatis meile Gurmeeaia perenaine Eva.

Juusturullid harissaga
 
Vaja läheb:
 
320 g Virtasalmen Viljatuote kuklijahu + veel veidi sõtkumiseks ja rullimiseks
100 ml käesooja vett
2 muna
4 + 2 sl oliiviõli
18 g värsket pärmi
1 sl pruuni suhkrut
1 tl soola
 
300 g riivitud juustu (Emmental või Gouda sobib hästi)
3 tl harissa pastat
 
 
Kasutades lusikat või spaatlit, hõõru suuremas kausis pärm suhkru ja soolaga vedelaks. Lisa sinna 100 ml käesooja vett, 4 supilusikatäit oliiviõli ja lahtiklopitud munad ning mõõda juurde kuklijahu. Sega kõik koostisosad ühtlaseks tainaks ja sõtku kergelt jahuga kaetud tööpinnal. Siirda tainapall tagasi kaussi, kata see puhta köögirätikuga ning aseta sooja kohta tunnikeseks kerkima.

Kata 20 cm Ø ahju- või koogivorm küpsetuspaberiga ja eelkuumuta ahi 190°C. Rulli tainas jahusel tööpinnal umbes 3 mm paksuseks ristkülikuks, mis on umbes 15 cm lai (kui tööpind on väike, alusta kolmandiku või poolega tainakogusest). Määri sellele harissa pasta ja raputa peale riivjuust jättes pikematest servadest sentimeetri jagu tühjaks. Keera tainas rulli ja lõika sellest 20 võrdse paksusega viilu. Tõsta saiakesed ettevaatlikult vormi, tihedalt üksteise kõrvale. Vajadusel vajuta rulle õrnalt lamedamaks, et vorm saaks täis ja määri pealt järelejäänud kahe supilusikatäie oliiviõliga. Küpseta ahju keskosas 35 minutit. Parimad soojalt tarbituna!