Gluteenivabad täisteraskoonid kõrvitsa ja rosmariiniga

18.09.2020
Gluteenivabad täisteraskoonid kõrvitsa ja rosmariiniga
Selle maitsva retsepti saatis meile Gurmeeaia perenaine Eva.
 
Gluteenivabad täisteraskoonid kõrvitsa ja rosmariiniga
(alltoodud taina kogusest piisab umbes 20 skooni küpsetamiseks)
 
Vaja läheb:
180 ml kefiiri
2 muna
3 sl oliiviõli + veel veidi pintseldamiseks
2 sl värskeid rosmariini lehti
2 kuhjaga tl küpsetuspulbrit
peotäis riisi- või tartajahu taina rullimiseks
 
 
350 g kõrvitsat (Hokkaido või muskaat sobib hästi)
1 sl rapsi- või muud praadimisõli
näpuotsatäis soola
 
 
Koori kõrvits, eemalda seemned ja lõika viljaliha kuubikuteks (umbes 1 x 1 cm läbimõõduga). Kuumuta pannil 1 sl rapsiõli ja prae kõrvitsakuubikuid näpuotsatäie soolaga kuni pehmed. Sega suuremas kausis kokku Grano Multigrain Bread Baking Mix jahusegu, kõrvitsaseemnejahu ja küpsetuspulber. Tee jahusegu keskele "kaev" ja lisa sinna kergelt klopitud munad, kefiir, oliiviõli ja peeneks hakitud rosmariini lehed. Sega kõik koostisosad omavahel hästi läbi ja kalla tainas peotäie riisi- või tatrajahuga üle puistatud tasapinnale. Rulli tainast umbes 4 cm paksune lapik ning kasutades 6 cm Ø ringikujulist lõikurit või õhukese servaga klaasi, lõika välja skoonid. Vajadusel vormi ülejäänud servadest uus tainapall ja korda eelmist protsessi kuni tainas on otsas. Eelkuumuta ahi 180ºC. Aseta skoonid küpsetuspaberiga kaetud plaadile, pintselda pealsed oliiviõliga ja pista 20 minutiks ahju keskmisele riiulile. Söö soojalt või külmalt näiteks pehme kitsejuustuga või mõne muu meelepärase määrdega.