Gluteenivaba ja vegan rullbiskviit

23.07.2021

Gluteenivaba ja vegan rullbiskviit, mis on roosa, pehme ja maitsev!

KOOSTISOSAD

1 ½ dl Virtasalmen Viljatuote universaalset gluteenivaba jahusegu
1 dl kartulikiudu
1 dl suhkrut
2 tl vanillisuhkrut
1 ½ tl küpsetuspulbrit
2 ½ dl gluteenivaba kaerajook (või muu gluteenivaba taimne jook)
½ dl õli
3 supilusikatäit aquafabat ehk kikerherneste või valgete ubade vedelikku

Täidis:
2 dl gluteenivaba kaerahelbeid
1 ½ dl vaarikamoosi

Valmistamine:

Kuumuta ahi 200 kraadini. Pange küpsetuspaber küpsetusplaadile.
Sega omavahel jahu, suhkrud ja küpsetuspulber. Sega teises kausis piimajook, õli ja aquafaba ja lisa kuivainetele. Segage vispliga aeglaselt segades, kuni tainas on ühtlane. Vala tainas küpsetuspaberile õhukesele plaadile.

Küpseta ahjus 10 minutit. Vahepeal pruunista kaerahelbed ja sega hulka vaarikamoos.
Lase põhjal jahtuda umbes 10 minutit. Määri umbes 2/3 vahust tortile ja keera rull õrnalt küpsetuspaberiga. Rull võib veidi mureneda, kuid jätkake siiski aeglaselt, kuni rull on valmis.  Kata rull küpsetuspaberiga tihedaks rulliks ja lase rullil külmkapis vähemalt tund aega (eelistatavalt kauem) taheneda.

Katke ümbris vegan vahukoore ja vaarikatega ja lõigake külmana tükkideks. Lase koogitükkidel enne serveerimist mõnda aega toatemperatuuril seista, et maitsed paremini esile tuleksid.