Gluteenivaba brownie tikrite & musta seesamiga

26.08.2020
Gluteenivaba brownie tikrite & musta seesamiga

 

Selle maitsva retsepti saatis meile Gurmeeaia perenaine Eva.

Gluteenivaba brownie tikrite & musta seesamiga
(8-10 tükki)

Vaja läheb:
300 g värskeid või külmutatud tikreid
150 g tumedat šokolaadi (vähemalt 50% kakaosisaldusega)
130 g pruuni suhkrut
130 g võid
2 muna
3 sl musti seesamiseemneid
1 sl rapisõli
näpuotsatäis soola
 
Vahusta munad suhkru, soola ja jahuga keskmise suurusega kausis. Sulata šokolaad koos võiga vesihaudes (asetades tükeldatud šokolaadi ja või klaasist või keraamilisse kaussi ning pannes selle madalal tulel keeva veega poti peale nii, et kausi põhi veega kokku ei puutu). Kalla sulatatud šokolaadi-või segu vahustatud munadele samal ajal vispeldades. Seejärel, kasutades spaatlit, sega tainasse tikrid ja seesamiseemned. Eelkuumuta ahi 180ºC ning õlita väiksem koogi- või ahjuvorm (mõõdus 18 x 24 cm; mida suurem vorm, seda vähem aega kulub küpsemisele!). Vala tainas vormi ja aseta see ahju keskmisele riiulile 25-30 minutiks. Lase toatemperatuuril jahtuda enne serveerimist.
 
Head küpsetamist!