Virtasalmen VIljatuote kaera jahusegu

Laoseis:5

Koostis: Gluteenivaba täistera kaer 62% (täistera kaerahelbed, kaerahelbed, kaerakliid), tume täistera riisijahu, riisijahu ja psüllium.

3,50 €

Õrn kaerahelbesegu on mitmekülgne küpsetamiseks, rikkalikult on kiudaineid ja maitset. Jahusegu on veidi rabedam, sest kaerahelbed ja kliid on sees. 

Mustikakoogi retsept:

KOOSTISOSAD
150 g margariini
2 ½ dl suhkrut
3 muna
1 ½ dl gluteenivaba kuklijahusegu Virtasalmen Viljatuote
1 dl Virtasalmen Viljatuote gluteenivaba kaera jahusegu
1 tl küpsetuspulbrit
1 supilusikatäis kardemoni
umbes 5 dl mustikaid

VALMISTAMINE

Sega sulatatud margariin ja suhkur omavahel. Lisa muna. Sega kausis kuivad koostisosad ja lisa taignale.

Kalla tainas vormi ja puistake mustikad ühtlaselt äärtele. Küpseta 200 kraadi juures umbes 30 minutit.

Toiteväärtus 100g kohta:


Energia 1453 kJ / 347 kcal
Rasv, 5,0 g
millest küllastunud , 0,8 g
Süsivesikud, 60 g,
millest suhkrud, 0,9 g
Kiudained 11 g
Valku 12 g
Sool <0,1 g