Virtasalmen Viljatuote gluteenivaba kuklijahu 500g

Laoseis:2

Koostis: Riisijahu, täistera riisijahu, maisijahu (GMO-vaba), kartulijahu ja psüllium.

KILOHIND: 6,40 €

3,20 €
  • LAKTOOSIVABA
  • VEGAN
  • MUNAVABA
  • PÄRMIVABA

Valmistamine:

Vegan kaneelisaiakesed

Kuklitaigen
3 ½ dl gluteenivaba taimset jooki, nt kaerajook
1 ½ dl suhkrut
1 tl soola
6 dl Virtasalmen Viljatuote kuklijahu segu
1 kott (11 g) kuivpärmi
100 g sulatatud vegan margariini

Täidis maitse järgi
Kaneeli
suhkrut
võid

Valmistamine
Kuumuta jook 42 kraadini. Sega juurde suhkur ja sool. Sega teises kausis kokku 2 dl jahu ja kuivpärm ning pane jahu vedelasse segusse. Lisa järk -järgult ülejäänud jahu, kas köögikombainis või kausis koos tainakonksudega, segades umbes 5 minutit. Viimases etapis lisa sulatatud margariin.

Lase tainal tund aega kaetult soojas kohas kerkida. Vahepeal sega täidise ained omavahel.

Pane kerkinud tainas jahuga kaetud pinnale. Rulli taigen õhukeseks ristkülikukujuliseks plaadiks. Määri täidis peale ja  keera plaat rulli. Lõika rull 9-10 tükiks ja aseta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Lase pannil veel 30 minutit kerkida.
Kuumuta ahi 220 kraadini. Küpseta kukleid ahjus 25 minutit. Nautige kukleid soojalt.

 

Toiteväärtus 100g kohta: Energiasisaldus 1391 kJ/332 kcal, rasvad 1,4g, sh. küllastunud rasvhapped 0,3g; süsivesikud 73,9g, millest suhkur 0,5g; kiudained 5,4g; valgud 5,5g; sool 0,1g.

Hoida kuivas ja jahedas. Päritolumaa: Soome.