Dr.Schär Mix B - saiapulber 1 kg

Laoseis:1

Koostis: maisitärklis, riisijahu, köögiviljakiud (psüllium, bambus), terve riisijahu 3,8%, läätsejahu 3,6%, dekstroos, paksendaja: hüdroksüpropüülmetüültselluloos; sool. 

Võib sisaldada soja jääke.

KILOHIND: 5,50 €

5,50 €
  • LAKTOOSIVABA
  • VEGAN
  • MUNAVABA
  • PÄRMIVABA

Toitumisalane teave 100g kohta: Energiasisaldus 1459 kJ / 344 kcal, rasvad 0,6g, sh. küllastunud rasvhapped 0,1g; süsivesikud 80g, millest suhkrud 2,8g; kiudained 5,3g, valgud 2,5g, sool 0,76g.

Hoida jahedas ja kuivas.

 

Saia küpsetise valmistamiseks kasutage toasooje koostisosi. Koostisosad: 500g Mix B saiapulbrit, 1tl soola, 10g kuivpärmi või 15g presspärmi, 6g (2tl) õli, 500 ml leiget vett.

Valmistamine: Segage kokku saiapulber, sool ja pärm ning lisage õli ja vesi. Segage koostisosi puidust lusikaga, kuni tekib ühtlane taigen. Kallake taigen saiavormi, mis on eelnevalt määritud rasvaga ja kaetud ühtlaselt õhukese jahukihiga. Katke küpsetusvorm niiske riidega ning jätke sooja kohta kerkima, kuni see on mahult kahekordistunud. Kuldse kooriku saamiseks pintseldage saia enne küpsetamist piimaga, lahtiklopitud muna või õliga. Eelsoojendage ahi 200 kraadini ja asetage kuumakindel nõu koos veega ahjupõhjale. Kui ahi on saavutganud vastava temperatuuri, asetage sai ahju ja küpsetage 50 minutit. Ärge avage ahju ust küpsetamise ajal. Võtke sai ahjust välja ja oodake, kuni see on jahtunud ning siis viilutage.

Saiakeste ja pitsa valmistamiseks kasutage toasooje koostisosasid. Koostisosad: 300g Mix B saiapulbrit, 10g (1tl) kuivpärmi või 15g presspärmi, 1 sl oliivõli, 200ml leiget vett ja näputäis soola.

Valmistamine: Segage kõik koostisosad kokku ühtlaseks taignaks. Jätkake taigna sõtkumist töötasapinnal jahuste kätega.

Saiakeste tegemiseks vormige ühesuurused saiakesed ning asetage need küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Katke niiske riidega ja jätke kerkima, kuni saiakesed on mahult kahekordistunud. Eelsoojendage ahi 200 kraadini ja küpsetage saiakesi keskmisel riiulil umbes 25 minutit.

Pitsa tegemiseks rullige tainas õliga kaetud küpsetuspaberile, katke niiske riidega ja jätke kerkima umbes 40 minutiks. Siis katke tomatipasta, singi, mozzarella jms ning küpsetage 220 kraadi juures ahju keskmiksel riuulil umbes 35-40 minutit.